Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Kiállítótermek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Vízivárosi Galéria

Irányítószám:1027
Utca, házszám:Kapás u. 55.
Telefonszám:201-6925 Fax: Webcím:
E-mail:vizivarosigal@gmail.com

Nyitva: keddtől péntekig 13-18 óráig, szombaton 10-14 óráig.

A Vízivárosi Galéria a Marczibányi Téri Művelődési Központ kiállítótermeként működik, a II. kerületi Önkormányzat fenntartásában.
A galéria falai között már a '70-es évek végétől folyt klubélet. 1995-től irányítja a rangossá vált kiállítótermet Olescher Tamás képzőművész és Gergely Mariann művészettörténész (Magyar Nemzeti Galéria, Artexpo Alapítvány).

 

2000-ben a II. kerületi Önkormányzat önerőből felújíttatta a galériát, ennek köszönhetően a kiállítóterem XXI. századi színvonalon, korszerű és esztétikus környezetben fogadhatja a látogatókat.
A működési feltételeket az önkormányzati támogatás mellett pályázati forrásokból biztosítják a fenntartók, a kiállításokat a Budapesti Tavaszi Fesztivál is támogatja. A külföldi alkotók tárlatai a budapesti kulturális intézményekkel, így a Goethe Intézettel és a Francia Intézettel való szoros együttműködésnek köszönhetően jönnek létre. Ezen kapcsolatok által a galériában francia, német, olasz, holland, ír, osztrák, szlovén, szlovák, román, amerikai, japán művészek munkái is megtekinthetőek.
A galéria célja, hogy a képzőművészet hagyományos műfajai mellett helyet kapjanak a legújabb kísérletek, alterntív konceptprojectek, installációk. Mindemellett rendszeresen lehetőséget ad a kerületben élő ismert művészeknek, tehetséges fiataloknak, művészeti csoportoknak legújabb munkáik bemutatására.

 

 

A galéria kiállítási programjában több sorozat is szerepel:
Művészek a II. kerületben
Külföldi művészek bemutatása
Mester és tanítványai
Együttműködés budapesti kulturális intézményekkel
Emlékkiállítások
Művészeti csoportok kiállításai
Tematikus kiállítások
Művészházaspárok
Művészeti gyűjtemények

 

www.artportal.hu

www.marczi.hu
 

Utolsó módosítás dátuma: 2009. április 3. 12:35