Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Rezeda utcai kirendeltség

Átadták a Hidegkúti Rendészeti Központot

Pintér Sándor belügyminiszter és Láng Zsolt polgármester avatta fel a központot, ahonnan a környéken működő térfigyelő-rendszert is irányítják. Az új intézmény 24 órás ügyelettel áll a hidegkútiak rendelkezésére.

A Pesthidegkúton élők régi vágya vált valóra 2012. december 4-én, amikor átadták a Rezeda utca 10. szám alatti Hidegkúti Rendészeti Központot. A városrészben élők évtizedek óta várták, a II. Kerületi Önkormányzat pedig évek óta készült arra, hogy Hidegkúton állandó legyen a rendőri és közterület-felügyelői jelenlét. Az önkormányzat beruházásában felépült létesítményben a Városrendészet közterület-felügyelői, a II. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Budapest II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület és a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Egyesület polgárőrei látnak el 24 órás szolgálatot. Az ügyeletesek a hidegkúti térfigyelő-rendszer képeit is folyamatosan figyelik.
                  A központban a Városrendészet közterület-felügyelői 0–24 órás ügyeletet látnak el. A folyamatos hatósági és polgárőri jelenlétnek köszönhetően a járőrök percek alatt eljuthatnak Hidegkút bármely szegletébe. A városrészben régóta működő Budapest II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület és a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Egyesülete polgárőrei rendszeres ügyelettel segítik a Városrendészet és a rendőrség munkáját.

A Hidegkúti Rendészeti Központ közterület-felügyelői éjjel-nappal elérhetők a 274-6073-as telefonszámon. A Rendészeti Központban szolgálatot teljesítő rendőrök telefonszáma a 274-7063 (h-p: 8.00 - 16.00).

E-mail cím, amire a bejelentéseket fogadjuk:

e-mail: hrk@masodikkerulet.hu

A Rezeda utca 10. szám alatt kapott helyet a pesthidegkúti térfigyelő rendszer központja, ahonnan folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a közterületeken elhelyezett kamerák képeit. A forgalmas hidegkúti végállomás környékén, a Bánffy György Emlékparkban és a Máriaremetei bazilika parkjában is több berendezés rögzíti az eseményeket. A központban állandóan figyelik a felvételeket és a mennyiben szükséges, azonnal riasztják a járőröket. Az épületben külön helyiségeket kapott a rendőrőrs, a városrendészet és a polgárőrség. A Rezeda utcai telken parkolóhelyeket alakítottak ki a szolgálati járműveknek és az autóval érkező ügyfeleknek. A helyiségek akadálymentesítettek, az útmutató feliratok Braille-írással is olvashatók, az ügyfélfogadó térből nyílik a mozgássérültek által is használható vizesblokk, melyben pelenkázót is elhelyeztek.