Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Polgármester
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat honlapján.Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk.

Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.  Kulturális tevékenységünk élénk és sokszínű. Nagy hagyományú önkormányzati, egyházi és magániskolák, művelődési intézmények, valamint civil szervezetek gondoskodnak a pezsgő szellemi, közösségi életről. Gazdag az örökségünk várostörténeti emlékekben is: az Árpád-kori templomtól a török kori műemlékekig és a megújult egykori ipari ingatlanokig számtalan építészeti ritkasággal, érdekességgel büszkélkedhetünk. Van tehát mire vigyáznunk.Ezért sem térhetünk el annak szándékától, hogy mindennapi cselekedeteinket a hagyományok megőrzése és a jövőt formáló gondolkodás együtt jellemezze. Honlapunkkal két fontos célt is el kívánunk érni.
Szeretnénk, ha a világháló segítségével megkönnyíthetnénk kerületi polgáraink mindennapi ügyintézését.  Megtalálhatják tehát oldalainkon az összes fontos tudnivalót, letölthetnek nyomtatványokat, kérhetnek időpontot az okmányirodába, sőt ügyeik egy részét elektronikusan is intézhetik.  Azt kívánjuk, hogy hivatali adminisztrációnk gördülékenyebb legyen.
Vendégeinknek pedig szeretnénk bemutatni ezt a szép városrészt,  megosztani velük mindannak örömét, amit számunkra lakóhelyünk természeti és építészeti értékei nap mint nap nyújtanak. Reméljük, felkeltjük érdeklődésüket, rokonszenvüket, és a virtuális sétát követően személyesen is ellátogatnak hozzánk.
Jó böngészést, eredményes és hasznos időtöltést kívánok minden kedves érdeklődőnek!

Dr. Láng Zsolt

polgármester

Utolsó módosítás dátuma: 2014. október 15. 14:02
<2021. március>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!