Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Díjak és elismerések
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Elismerések és díjak

Szolgáltató Önkormányzat Díj - 2019

Láng Zsolt polgármester a Belügyminisztériumban Pogácsás Tibor államtitkártól vette át a Szolgáltató Önkormányzat Díjat, amely kiemelt erkölcsi megbecsülést jelent az azt elnyerő település, város vagy kerület számára.
További információDr. Populás Antal-díj - 2014, 2018

Idén ünnepelte 50. születésnapját a II. kerületben működő, fővárosi fenntartású Cseppkő Gyermekotthon. Az ünnepség megnyitóján Dr. Populás Antal-díjjal tüntették ki Láng Zsolt polgármestert. A díjat az otthon első igazgatójáról nevezték el. Herczeg Krisztián, az intézmény vezetője a díjazottat méltatva elmondta: emberi és szakmai partnert is találtak a kerület vezetőjében, aki az elmúlt években bizonyította az otthonhoz és annak lakóihoz, nevelőihez való pozitív hozzáállását, segítőkészségét.
További információ.

2018-ban Dankó Virág alpolgármester vehette át a Dr. Populás Antal-díjat.
További információ.


A Rákóczi Szövetség jubileumi emlékdíja - 2014

Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség köszönetét fejez te ki az együttműködésért a szervezet az önzetlen támogatóinak a szervezet alapításának 25. évfordulója alkalmából. A szövetség nevében Halzl József elnök 2014. május 16-án a Magyarság Házában jubileumi elismerésben részesítette Láng Zsolt polgármestert. A Rákóczi Szövetség kiemelt partnerként tartja számon a II. kerületi önkormányzatot. Kerületünk az elmúlt években közel egymillió forinttal támogatta a határon túl élő, ott magyar iskolába járó gyerekeket a szövetség ösztöndíjain keresztül. A szoros kapcsolatot jelzi, hogy 2012 őszén Láng Zsolt az önkormányzat képviseletében személyesen is részt vett a felvidéki Nagymegyeren és Csilizradványban a szervezet ösztöndíjátadási ünnepségén.
További információ.  

Év polgármestere  2013

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere 2013. június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvény keretében vehette át az Év polgármestere elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, a díj történetében 2013-ban először jutalmaztak fővárosi polgármestert. Az eseményen Tállai András belügyminisztériumi államtitkártól vette át Láng Zsolt az Év polgármestere díjat.
További információ.Idősbarát Önkormányzat-díj  2013

A II. Kerületi Önkormányzat a városrészben élő nyugdíjasokért és idős polgárokért végzett munkáját Idősbarát Önkormányzat-díjjal ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Belügyminisztérium. A díjat – amelyet városrészünk a szomszédos Budavár önkormányzatával közösen nyerte el – Láng Zsolt polgármester vette át Soltész Miklóstól, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkárától 2013. szeptember 26-án a Parlament felsőházi termében. Az elismerést tizedik éve ítélik oda azoknak a helyhatóságoknak, amelyek példamutató együttműködést alakítanak ki az idősügy területén működő szervezetekkel, segítik az idősek életminőségének javulását, és hosszú távra szóló, helyi idősbarát politikát valósítanak meg.
További információ.


Magyarország legszebb főtere 2013
– Mechwart liget

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Magyar Turizmus Zrt. különdíját nyerte el a II. Kerületi Önkormányzat. 2013-ban a legszebb főterek kategóriájában a zsűri a Mechwart ligetnek ítélte az első díjat. A kitüntetést Láng ZsoltDenéné Tóth Marianntól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vette át 2013 október 25-én Gyulán. Az elismerés átadásakor a jutalmazó kiemelte a II. kerület közterületeinek és zöld felületeinek megóvásáért és szépítéséért tett törekvéseit.
További információ.


Aranycímer-díj – 2012

A Parlament épületében vette át Láng Zsolt polgármester a Budapesti Filharmóniai Társaság Aranycímer díját 2012. március 5-én. A kitüntetést olyan személyek kaphatják, akik segítik a társaság működését és hosszú távú fennmaradását. Láng Zsolt a 2011 októberében, a zene világnapja alkalmából szervezett koncertsorozat támogatójaként érdemelte ki a megtisztelő elismerést, amelyet Király Tibor Pétertől, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnökétől vett át.Láng Zsolt köszönő szavai mellett hangsúlyozta: annak a kerületnek a polgármestereként, amelyben Bartók, Kodály és Klebelsberg Kunó is otthonra talált, kiemelkedő feladatának tartja a kultúra támogatását.
További információ.


Családbarát önkormányzat-díj  2010

A Parlamentben tartott országos konferenciát 2010. július 14-én a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely abban az évben négy települést, köztük a II. kerületet részesítette a kitüntető címben. Önkormányzatunk munkáját elismerve Székely Hajnalka, az egyesület elnöke adta át a Családbarát Önkormányzat-díjat Dankó Virág alpolgármesternek, aki beszédében ismertette a II. kerület céljait és több programját is, amelyek a szociális és oktatási ágazatban járultak hozzá a városrészben élők életkörülményeinek jobbá tételéhez. Az egyesület a díjjal többek között elismerte a szociális kártya bevezetésének jelentőségét, az utóbbi években a bölcsődei, óvodai és iskolai intézményhálózatban végzett erőfeszítéseket, valamint a játszóterek fejlesztését.
További információ.

2018. október 19-én Családbarát Önkormányzat díjat vehetett át – immár második alkalommal – a II. Kerületi Önkormányzat nevében Láng Zsolt polgármester az Országházban.
További információ. 

eGO-díj  2008

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2008-ban e-GO-díban részesítette a II. Kerületi Önkormányzatot. A díjat a legsikeresebb honlapokat fenntartó önkormányzatok kapják egy elismerő oklevéllel együtt. Önkormányzatunk honlapja a nagyvárosi és fővárosi kerületi kategóriában lett az ország negyedik legjobb portálja

Utolsó módosítás dátuma: 2019. augusztus 27. 11:11
<2021. március>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!