Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
e-környezetvédelemb
Önkormányzat
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Pro Régió
Bevezető
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Az önkormányzati működés alapvető célja a területén élő polgárok közösségének szolgálata, a helyi érdekek képviselete. Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala számos kötelezően előírt és önként vállalt szolgáltatást nyújt közössége számára és ezen funkciók ellátása során számos, a kerületet érintő információt gyűjt és állít elő. Az információtechnológia kiterjedt használatával ezen adatok jelentős része elektronikusan is rendelkezésre áll.

Az Európai Unió regionális fejlődést és a helyi közösségek kohézióját elősegítő programjában, összhangban az eEurope informatikai célkitűzéseivel, komoly hangsúlyt kapott ezeknek az adatoknak olyan integrálása és felhasználása, amely támogatja a kerületi kis- és középvállalkozások versenyképességének fenntartását és fokozását.

Egy korábbi, már sikeresen lezárt pályázatunk (GVOP 4.3.2 – Adatvagyon Portál) keretében az adatvagyon hasznosításának megtervezése során figyelembe vettük azokat az igényeket, amelyek leginkább képesek a vállalkozások és helyi polgárok számára közvetlenül hasznosítható és máshonnan nem elérhető információk szolgáltatására. Ide tartoznak például az egyes intézménytípusok, szolgáltatók (pl. szociális intézmények, telephelyek, vendéglátók) jegyzékei, vagy a bérelhető ingatlanok térképes megjelenítése.

Az önkormányzat a 2008. évben úgy döntött, a rendelkezésre álló infrastruktúrát felhasználva kiegészíti a másodlagos adatvagyon-hasznosító portált és felkészíti a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátására. A cél egy olyan korszerű, minden igényt kielégítő környezetvédelmi informatikai megoldás kialakítása, amely hatékony segítséget nyújt az önkormányzat környezetvédelmi céljai elérésében és a publikum tájékoztatásában.

Az elkészült informatikai megoldás elsősorban az alábbi célkitűzések teljesülését biztosítja:

· Környezettudatosság növelése, a részvételi demokrácia erősítését szolgáló tájékoztatás, tartalomszolgáltatás;

· A hatósági ügyintézés, ellenőrzés minőségének javítása, a környezetpolitika formálása, környezeti stratégiák támogatása;

· A környezeti adatokkal rendelkező különböző szakhatóságok és egyéb intézmények együttműködése, szabályozó és végrehajtó tevékenységének összehangolása.

Utolsó módosítás dátuma: 2010. szeptember 9. 9:29
<2021. március>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!